Miten ystävyys on niin monimutkaista? Sen luulisi olevan helppoa, ollaan vaan, eikä stressata huomista. Se tuntuu olevan kaikkea muuta. Ystävyys ja rakkaus kulkee tosi lähekkäin, voin sanoa rakastavani ystäviäni. Kuitenkin ystävyys on yllättävän häilyvä asia. Uusi koulu, uudet kaverit, valehtelu, salailu, tyttö- tai poikaystävä, muutto, erimielsyydet, nämä asiat voivat katkaista ystävyyden, ja miltä se tuntuu? Helvetin huonolle,  tietenkin. Olen itse joskus menettänyt ystäviä tai riidellyt heidän kanssaan, ei se ole helppoa tai mukavaa  mutta ikinä ei ole liian myöhäistä pyytää anteeksi. Itse haluaisin tehdä aina kaikkeni, asioiden selvittämiseen. Vasta, kun olen tiennyt yrittäväni kaiken, saan mielenrauhan ja tiedän, että ehkä minä pärjään ilman tätä ihmistä. Ystävän on määrä ja takoitus pysyä rinnalla, tapahtuipa mitä tahansa. Ystävä ei voi päättää vain lähteä ja tulla takaisin, kun siltä huvittaa. Ystävyys pitää antsaita. Ystävyyden eteen pitää olla valmis uhrautumaan. Ystävyys on side, joka voi kestää läpi elämän. Hyvä ystävä on rehellinen, luotettava ja hyväksyy sinut omana itsenäsi.

Ihmiset, kun alatte seurustella, älkää unohtako ystäviä. Muistakaa soitella ja järjestää aikaa heille. Kerro heille, kuinka tärkeitä he ovat sinulle. Ei kannata menettää sidettä heihin, sillä kun elämässä tulee ongelmia, ystävät ovat heitä, joihin voit tukeutua ja kun olet joskus hylännyt ne, huomaat pian itse olevasi aivan yksin.

Ystävyys on ihana asia, ystävät ovat valmiita kuuntelemaan asioistasi, nauramaan tai itkemään kanssasi. Ystävän kanssa voit toteuttaa hulluimatkin ideasi. Jokainen on ansainnut ystävän ja olen varma, että jokainen löytää itselleen sopivan/sopivia ystäviä, eli ihmisiä jotka ymmärtävät sinua. Muista aina kuitenkin se, että joskus ystävystyminen vie aikaa, eikä se tapahdu silmiä räpäyttämällä, silloin pitää tutustua rauhassa. Kuitenkin huomaat pian, onko tämä ihminen sellainen, joka hyväksyy sinut.

Ystävyys on täynnä kopromisseja ja riitoja. Joudut usein pois mukavuusalueeltasi, vaikka ystädyyden loppu tuntuu kamalalle, muista, että siitä voi selvitä ja voit löytää uusia ystäviä. Ei kuitenkaan kannata luovuttaa liian helpolla, sillä hyviä ystäviä ei ole aina helppo löytää. Opettele pyytämään anteeksi ja opettele myös antamaan anteeksi. Vaikka toinen mokaisi pahasti, muista että saatat itse olla joskus samassa tilanteessa ja toivot, että voisit vain perua tapahtuneen vääryydeen, tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi, joten joskus on pakko taipua, vaikeimmissakin asioissa.

Ystävyys merkitsee minulle paljon. Se merkitsee välittämistä ja luottamista toiseen ihmiseen. Ystävälle voit kertoa mitä tahansa ja voit olla varma, että se pysyy teidän kahden välisenä. Ystävyyden ei tarvitse olla aina helppoa välillä saa riidella ja olla erimielisyyksiä. On kuitenkin ihana huomata löytävänsä ihmisen, joka nauraa, itkee, ja raivoaa kanssasi. Jakaa ajatuksia ja omia raskaita ja iloisi asioita. Olen jo nyt löytänyt itselleni mahtavia ja parhaita ystäviä, toivottavasti en menetä heitä ikinä ja toivottavasti löydän myös uusia ystäviä.