Olen siis lähdössä kielimatkalle kesällä 2016 ja mun kohde on Malta ja matkustan ef: än kautta. Ollaan jo isän kanssa varattu matka ja olen sika innoissani! Meidän koulusta ehkä eräs tuttuni lähtee samalle matkalle, mutta alunperin olin siis lähdössä yksin ja aijon kyllä nauttia reissusta täysillä! Aijon tutustua mahtaviin ihmisiin ja nähdä ja kokea paljon ja kehittää englannin kielen taitoa. Täällä blogissa tulen kertomaan matkavalmisteluista ja fiiliksistä ylipäätänsä!

Olen nykyään ambassadori eli voin auttaa teitä teidän kielimatka kysymyksissä ja niitä voi laittaa vaikka

kikissä: janikahelen

Jos haluat tilata Ef: än ilmaisen esitteen  se onnistuu soittamalla tai tilaamalla netistä tai jos haluat varata kielimatkan voit tehdä sen soittamalla, ja olisi suuri apu jos mainitsisit minun nimeni tilausta/ varausta tehdessä:) ( Janika Männikkö)

Nyt vastaan muutamiin yleisimpiin kielimatka kysymyksiin ja niitä saa kysyä minulta lisää ja soittamalla Ef:än asiakaspalveluun saat varmasti vastauksia sinua mietityttäviin kysymyksiin.

 

Missä kielimatkalla asutaan?

Kielimatkalla voi olla joko asuntolassa tai resortissa ( joka on siis hotellin kaltainen paikka) Voi myös  valita isäntäperheen johon itse olen menossa. Uskon, että molemmisssa on hyvät puolensa. Asuntolassa ja resosteissa on varmasti hieman rennompaa ja vapaampaa, kun taas isäntäperheessä mennään enemmän perheen aikataulun mukaan, mutta siellä varmasti oppii hyvin maan kulttuuria ja kielitaito kehittyy huomattavan paljon:)

Entä jos en saa kavereita?

Monet menevät kielimatkalle kaverin kanssa ja se on varmasti todella hauskaa! Jotkut  haluavat kokeilla kuinka pärjäisivät ns yksin ilman ennestään tuttua seuraa. Kuitenkin saattaa arveluttaa saako kavereita tai tutustuuko matkalla kehenkään. Minä uskon, että jokainen saa matkan aikana uusia kavereita, sillä kielimatkalle mennään avoimin ja positiivisin mielin. Olemalla myös sosiaalinen ja ystävällinen muille, löydät varmasti kavereita. Myös aktiviteeteista ja koulusta saat paljon uusia tuttavuuksia, joten en usko, että kellään tulee yksinäistä kielimatkan aikana:)

Mitä aktiviteetteja voin valita?

Kielimatkoille järjestetään paljon ilmaisia eli hintaan kuuluvia aktiviteetteja. Mm nähtävyyksien kiertelyä, museoita, rannalla oleilua, shoppailua ja kaikkea muuta hauskaa! Usein kielimatkalaisilla on myös mahdollisuus päästä esim elokuviin tai keilaamaan, näistä joudut usein itse maksamaan, mutta  niiistäkin kielimatkalaiset saavat usein erikoishinnat. ( löytyvät My Ef: ästä) Voit myös valita muita maksullisia aktiviteettaja, jotka vaihelevat kohteen mukaan Tarjolla on mm sukellusta, delfiiinien kanssa uimista ja vaikka mitä, olen varma, että jokaiselle löytyy jokin lisäaktiviteetti, jos sellaisen haluaa.

Mistä saan tietoa kielimatkasta?

Varauksesi jälkeen saat noin viikon päästä tunnukset My Ef: ään, joka on nettisivu, jossa voit esim. etsiä kurssilaisiasi, tutustua lisäaktiviteetteihin, saat sinne myös noin 2 kuukautta ennen matkaasi kielitasotestin, joka täytyy tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen matkaa, saat myös noin 2 viikkoa ennen matkaasi  tarkat tiedot lennoistasi ja ( mahdollisesta) isäntäperheestä. Sieltä näkee myös sääntöjä koskien Ef:än kielimatkalaisia.

Minkä kohteen valitsen?

Kohteen valitseminen riippuu ihan sinusta itsestäsi, Haluatko sellaisen kohteen jossa ranta on lähellä, vai oletko enemmän kiinnostunut shoppailusta? Vai haluatko, että kielimatkallasi on mahdollisuus molempiin? Kohteita kannattaa lukea netistä tai tilata ilmainen esite, jossa kohteet esitellään tarkemmin. Teen aiheesta myös erillisin postauksen jossain vaiheessa. Kohteita on mm Ruotsi, Malta, Australia, Florida

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/EF_Education_First,_logo_2012.jpg